Lionel Messi másodpercekre volt az életveszélytől

Betting WritingHungarian
Lionel Messi másodpercekre volt az életveszélytől

Egy sokak számára emlékezetes világbajnoki döntőn a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság győztese Argentína csapata lett, miután nem utolsósorban Lionel Messinek köszönhetően végül tizenegyesrúgásokkal legyőzte Franciaország csapatát. Aki pedig sportfogadási bónuszok kihasználásával komoly összegben tett a VB előtt a sikerükre, az most nagyot kaszálhatott. Katarból a csapat útja a győzelem után egyből Argentínába vezetett, ahol megdöbbentő képsorokat láthattunk, ahogy a csapat 3-4 millió emberrel együtt ünnepelte az argentin világbajnoki címet. A nyitott tetejű buszos túra közben azonban Lionel Messi élete is veszélybe került.

Messi és a drótkötél

A legendás focista ugyanis mindössze centiméterekre volt attól, hogy leessen a nyitott tetejű buszról.  Messi és négy csapattársa, például Paredes és Di Maria a busz hátsó részén ültek, amikor egy felsővezeték alatt haladt el a busz. Rodrigo De Paul vette észre a vezetéket és szólt a csapattársainak, hogy hajoljanak le. Az eset még az éjszaka közepén történt nagyjából hajnali kettőkor, amikor Buenos Airesben több millióan fogadták az argentin válogatottat. Egy videó is megjelent az esetről, amelyen az látható, hogy az egyik játékos baseballsapkáját le is üti a helyéről a kábel. Az tény viszont, hogy senkit nem rázott meg a dolog túlságosan, Messi például nevetett a dolgon. 

Később a nap folyamán felkerült a netre egy olyan kép Messitől, amelyen az ágyában fekszik a világbajnoki trófeával. Alig egy órán belül a poszt 15 milliónál is több kedvelést gyűjtött be. Annyira nagy ünneplésbe kezdett az ország, hogy a kormány rendkívüli szabadnapot rendelt el, hogy az ország minden részén élő rajongók együtt ünnepelhessenek a csapattal. A buli egyébként a főváros központjában már akkor elkezdődött, amikor Argentína utolsó tizenegyesrúgója berúgta a tizenegyesét és eldőlt, hogy az ország lesz a 2022-es világbajnokság győztese. Messiről azt már tudjuk, hogy világbajnokságon nem fog játszani, de nyilatkozata szerint még fel fogja húzni magára a címeres mezt. 

Eközben a döntőben vesztes francia válogatottat is elég sokan fogadták Párizsban. A repülőgépről leszálló csapatot először a repülőtéren tapsolták meg, majd egy nyitott tetejű busszal ők is tettek egy túrát Franciaország fővárosában és sokak meglepetésére több ezren várták őket is. Persze nem olyan volt az ünneplés, mint Argentínában, de azért látszott, hogy a szurkolók büszkék a csapatra és egyáltalán nem csalódottak, amiért így alakult. Azért az több jeleneten látszott, hogy sokkal többen lettek volna, ha a csapat nyer a végén, de ennek ellenére sok ezren énekelték együtt a játékosokkal a himnuszt, amikor azok megjelentek az egyik nívós párizsi szálloda erkélyén.

Először Didier Deschamps edző és a csapatkapitány Hugo Lloris érkezett az erkélyre, majd később jöttek a többiek, Kylian Mbappé pedig kifejezetten nagy ünneplésben részesült. A világbajnokság végén most már egyetlen nagy kérdés maradt: milyen lesz 48 csapattal majd a 2026-os világbajnokság, hiszen a mostani VB-n is bőven volt 0-0-s, rendkívül unalmasnak nevezhető találkozó. És hát a következő VB-n olyan csapatokkal bővül majd a mezőny, amelyek főleg Ázsiából és Afrikából jöhetnek majd. A FIFA mindenesetre már hangsúlyozta, hogy valószínűleg teljesen új lebonyolítási formát fognak majd találni. Mert az időtartam nem igazán változik, csak a meccsek számát igyekeznek megsokszorozni.

Want to see explosive traffic growth for your iGaming site?

Igaming Text Lab can make it happen!

Table of Contents

Order content

Contact us and our project manager will respond asap!