Magyarország és az EB szereplések

Betting WritingHungarian
Online stírací losy v českých online casinech v roce 2021

Bár Magyarország labdarúgásának története elég szép időszak okat is tartalmazott, meglepő módon az UEFA által szervezett labdarúgó Európa Bajnokságok történetében mindössze négy alkalommal volt ott a magyar nemzeti tizenegy a legjobbak között. 1964-ben és 1972-ben is bejutott a magyar válogatott a legjobb négybe, majd egy hosszú szünet után 2016-ben jutott ki ismét az EB-re. Akkor emlékezetes meccsek után jutott ki a csoportkörből, hogy aztán a nyolcaddöntőben a belgák megállítsák őket.

A magyar nemzeti tizenegy ezután lendületből kijutott a következő, 2020-es EB-re is (amit a pandémia miatt 2021-ben rendeztek), de itt már nem tudott továbblépni a következő körbe. Ezekben az években a sport fogadás számai alapján hihetetlen mennyiségben fogadtak és tippeltek a magyar válogatott meccseire, valószínűleg ez most egy darabig nem is fog megváltozni, főleg a Nemzetek Ligájában nemrég látott teljesítmény után. A 2024-es labdarúgó EB selejtező sorozata hamarosan kezdődik és a nagy kérdés, hogy a magyar válogatott sorozatban harmadszor képes lesz-e odaérni majd a legjobb európai gárdák közé. 

A magyar labdarúgó válogatott sorsolása a 2024-es EB selejtezősorozatban

Azt nem mondhatjuk, hogy túlságosan balszerencsés lett volna a magyar válogatott sorsolása a 2024-es EB selejtezősorozatban. A 2022. októberében 53 csapat részvételével megtartott sorsoláson a magyar válogatott az első kalapban várta a beosztását, ami végül nem is lett annyira rossz – legalábbis most úgy tűnik. A magyar nemzeti tizenegy a G csoportban fog majd szerepelni Szerbia, Montenegró, Bulgária és Litvánia társaságában. 

A magyar csapat az első mérkőzését majd 2023. március 27-én vívja hazai pályán Bulgária ellen és a sorozat 2023. november 19-én fejeződik be, amikor szintén hazai pályán a magyar gárda Montenegró nemzeti tizenegyével játszik majd. Ha a kiemeléseket nézzük, akkor Litvánia és Bulgária nem kellene, hogy komoly ellenfél legyen a magyar csapatnak, de Montenegró és Szerbia ellen azért nagyon oda kell figyelnie a csapatnak.

A magyar válogatott esélyei

A magyar nemzeti tizenegy, hősként tisztelt vezetőedzője, Marco Rossi a sorsolás kapcsán többször is kiemelte , hogy bár a sorsolás alapján úgy tűnhet, hogy egy könnyű csoportba kerültek, valójában azonban egyik meccsen sem lesz könnyű dolguk. Talán még a szerbek ellen tudja a magyar válogatott alkalmazni azt a stratégiát, amelyet a Nemzetek Ligája A-ligájában a legjobb gárdák ellen, azaz a jó védekezésre és kontrákra épített játékot. Viszont ha egy védekezésre beálló csapattal kerülünk szembe, akkor már kérdéses, hogy mire megyünk ellenük.

A korábbi tapasztalatok például az albánok vagy Andorra ellen azt mutatják, hogy nagyon nehezen tud mit kezdeni a csapat egy jól védekező, kontrázó ellenféllel és Litvánia, Bulgária valamint Montenegró is biztosan így fog felállni ellenünk. Ennek ellenére azért nem kell aggódnunk, a magyar csapat jelenleg is tele van olyan sztárlabdarúgókkal, akik képesek lehetnek egy-egy villanással eldönteni a meccseket. Így elmondhatjuk, hogy előzetesen biztosan jó esélyei vannak a magyar csapatnak, legalábbis akkor biztosan, ha nem lepődnek meg a németekhez vagy mondjuk franciákhoz képest mást stratégiával felálló ellenfelektől.

Következtetés 

A 2023. márciusában induló 2024-es EB selejtezősorozat előtt is lesz még olyan mérkőzés, amely segíthet megállapítani, hogy milyen formában van a magyar válogatott és mire számíthatunk majd a selejtezők során. Azonban az elmúlt évek teljesítménye, a világranglistán elfoglalt helyezés és a játékosok tapasztalata alapján elmondható, hogy Magyarországnak kifejezetten nagy esélye van kijutni a 2024-es labdarúgó EB-re is.

Want to see explosive traffic growth for your iGaming site?

Igaming Text Lab can make it happen!

Table of Contents

Order content

Contact us and our project manager will respond asap!