Qatar vs. Ecuador: arbitru român a debutat oficial la Cupa Mondială ca rezervă în meciul de deschidere

Betting WritingRomanian
Qatar vs. Ecuador: arbitru român a debutat oficial la Cupa Mondială ca rezervă în meciul de deschidere

La meciul de deschidere al Cupei Mondiale din Qatar, 2022, István Kovács a fost delegat să celebreze debutul celei de-a 22-a ediție a Campionatului Mondial de Fotbal, fiind acompaniat de cei trei arbitrii italieni: Daniel Orsato (arbitru de centru), Ciro Carbone (asistent 1) și Alessandro Giallatini (asistent 2). Arbitrul născut la Carei face cinste țării noastre prin prezența sa la Cupa Mondială în calitate de rezervă a italianului Daniele Orsato.

La acest eveniment au fost selectați de către Federația Internațională a Asociației de Fotbal (FIFA) și alți români cu merite spectaculoase, unii dintre ei fiind coechipieri de-ai „fluierasului” din Carei, precum Vasile Marinescu sau Ovidiu Artene, care au fost incluși în lista compusă din cei 69 de arbitri asistenți care vor oficia cel mai mare eveniment sportiv al anului.

Pe lângă oportunitatea de a fi ales arbitru la meciul de deschidere, István Kovács a fost împuternicit să arbitreze următoarele jocuri de fotbal: Uruguay – Coreea de Sud, Argentina – Mexic, Spania – Germania sau Ecuador – Senegal. 

István Kovács reprezintă un nume important în lumea sportului atât românesc, cât și mondial, fiind un pion de seamă ce a contribuit benefic la procesul de arbitrare a jocurilor de fotbal. De pildă, vara trecută, pe 25 Mai, a arbitrat prima finală a UEFA Conference League, meci care s-a jucat între AS Roma și Feyenoord, și a cărei învingătoare a fost AS Roma cu 1-0. 

Deschiderea evenimentului a avut loc pe stadionul Al Bayt din Al Khor, pe 20 noiembrie, unde Qatar, în calitate de țară gazdă, a jucat împotriva Ecuadorului. Meciul s-a încheiat cu 0-2, cele două goluri fiind marcate de către căpitanul Enner Valencia în minutele 16 și 31. Acest scenariu rămâne în istoria fotbalului mondial ca primul moment de mare anvengură de când a fost înființată Cupa Mondială (1930), în care țara gazdă a fost înfrântă la ea acasă.

Valencia a avut o activitate de remarcat, rezultatele muncii și a antrenamentelor văzându-se încă din primele minute de joc, când o serie de ovituri cu capul au fost trase, fără noroc, la poartă. Ce trebuie spus este că echipa Ecuadorului a dominat fără probleme tot jocul, împiedicând echipa adversă să marcheze.

Aventura continuă fără îndoială în zilele următoare, pe 25 și 29 noiembrie, când acestea vor concura împotriva Senegalului și a Olandei, pentru a stabili ce echipe vor merge mai departe în optimile de finale. 

Cu ocazia celui mai important eveniment sportiv din an, casele de pariuri online pun la bătaie promoții și bonusuri irezistibile. 

Want to see explosive traffic growth for your iGaming site?

Igaming Text Lab can make it happen!

Table of Contents

Order content

Contact us and our project manager will respond asap!