Új horvát edző a Honvéd élén

Betting WritingHungarian
Új horvát edző a Honvéd élén

Kicsoda Dean Klafuric?

Dean Klafuric egy horvát származású futballedző, aki Horvátországban kezdte edzői pályafutását. A karrierjének egyik fontos állomása az volt, amikor éveken át a horvát női nemzeti válogatottat irányította. Innen aztán kalandos útja volt, hiszen volt a Dinamo Zagreb utánpótlásedzője és segédedzője is, majd 2017-től kezdve nagyjából minden évben csapatot váltott. Karrierje beindulhatott volna Lengyelországban, de nem volt igazán sokáig a Legia Warsaw edzője. Utoljára 2021-ben a Slaven Belupónál dolgozott, innen váltott jelenlegi munkahelyére, amely nem más, mint a magyar labdarúgó bajnokságban szereplő Budapest Honvéd, ahol Tam Courtsot váltotta. 

Dean Klafuric és a Honvéd története

A Budapest Honvéd nem is olyan régen jelentette be, hogy közös megegyezéssel felbontották Tam Courts szerződését, aki egyébként épp csak 2022. nyarán érkezett Budapestre. A skót Courts összesen 12 bajnoki meccsen és két kupameccsen irányította a Honvéd csapatát, felemás mérleggel. 5 győzelem mellett 5 vereség és négy döntetlen a mérlege, ami nem egy meggyőző eredmény. Azért a szerződés felbontásáról szóló közleményben a Honvéd megemlítette azt is, hogy Courtsnak nagy szerepe volt néhány utánpótlásjátékos beépítésében a felnőttcsapatba.

Nem sokkal ezután jött a hír, amely szerint a budapesti alakulat új edzőjeként Dean Klafuricot nevezi ki. Ahogy fentebb említettük már, az 50 éves szakembernek komoly tapasztalata van, hiszen edzette a Dinamo Zagreb U15, U17 és U19 csapatait is és nagy szerepe volt abban, hogy a Dinamo 2016-ban megnyert hazájában szinte mindent, amit lehetett. De dolgozott Szaúd-Arábiában és az Egyesült Arab Emírségekben is, és feltűnt már Cipruson is. 

A Honvéd helyzete

A Budapest Honvéd csapatának nagyon nagy szüksége van már egy kis vérfrissítésre, ugyanis a csapat a magyar bajnokság közel féltávjánál az életben maradásért, a bentmaradásért küzd. Jelenleg a 11. Helyen állnak a 12 csapatos ligában, úgy, hogy 16 meccsükből mindössze négyet voltak képesek megnyerni négy döntetlen és 8 vereség mellett. Majdnem ők rúgták a legkevesebb gólt az egész ligában, szám szerint 16-ot, miközben 27 gólt is kaptak. Ez utóbbi számmal egyébként annyira nem lógnak ki a többi csapat közül. 

A Honvédnál nem csak az edzőt változtatták meg, hanem a vezetői struktúrát is átalakítják, hiszen 2022. novemberében az ügyvezetőt is menesztették. Kun Gábor még 2019-ben érkezett a csapathoz, tehát közel négy éven át vezette a csapatot, bár ezen négy év alatt az egyetlen komoly eredmény egy Magyar Kupa győzelem volt. Az elmúlt időszakban éppen csak bent tudott maradni a csapat a bajnokságban, nem csoda, hogy a mostani szezonban is a legtöbb fogadóiroda őket látja a legvalószínűbb kiesőnek. Mendelényi Dávid társtulajdonos jelentette be, hogy ügyvezetőt is váltani fognak, kiemelve azt, hogy Kun Gábor nagyon sokat tett azért, hogy a Honvéd sikeresen túljusson a Covid-válságon és az energiaválságon is.

Kun Gábor utódja a kizárólag névrokon Kun Gergely veszi majd át és a tulajdonosok szerint vele együtt és Klafiruc érkezésével új alapokra kerülhet a Honvéd és a bajnokság következő fordulóiban megindulhat végre felfelé a budapesti alakulat. Rájuk fog férni, hiszen az eddigi meccsek alapján a leggyengébb hazai teljesítményt is a kispestiek nyújtották, de a második legkevesebb gólt is ők rúgták, hogy arról ne is beszéljünk, hogy vendégként sem tudtak igazán sokat letenni az asztalra.

Want to see explosive traffic growth for your iGaming site?

Igaming Text Lab can make it happen!

Table of Contents

Order content

Contact us and our project manager will respond asap!